Walk ‘n Health; samen werken aan een gezonde leefstijl. Tip: lees eerst de blog: Foute kersttruien en goede voornemens.

Walk ‘n Health; samen werken aan een gezonde leefstijl. Tip: lees eerst de blog: Foute kersttruien en goede voornemens.

Wat?

Een programma waarin je samen met anderen toewerkt naar een gezondere leefstijl.

Voor wie?

Je bent welkom om mee te doen als je op één of meerdere gebieden in je leven verandering wilt. Je kunt denken aan de klassieke goede voornemens als afvallen, stoppen met roken of minderen met alcohol, maar ook andere gebieden die invloed hebben op je gezondheid, zoals sociale contacten verbeteren, de stap willen zetten naar een andere baan, of stress verminderen. Neem bij twijfel even contact met me op, ik denk graag met je mee!

Het Walk ’n Health programma bestaat uit:

 • Aan de start een groepswandeling van anderhalf à twee uur. Tijdens deze wandeling ga je aan de slag met je doelen stellen, helder krijgen wát je wilt, hóe je dat gaat doen en het belangrijkste: waarom je dit wilt. Ook krijg je tips om van start te gaan en ontmoet je je medewandelaars (partners in crime); dit zijn hele belangrijke mensen, want juist door samen iets op te pakken heb je grotere kans van slagen! We sluiten af met een kopje koffie of thee.
 • Twee individuele wandelingen met mij, waarin we je voortgang bespreken en de dingen waar je tegenaan loopt onder de loep nemen. Wat gaat hier mis? Wat valt er aan te doen? Is je waarom-vraag nog wel in zicht? Je krijgt persoonlijke coaching en advies. Deze wandelingen duren ongeveer anderhalf uur en sluiten we af met een drankje.
 • Koppeling tussen jou en één of twee andere wandelaars met een soortgelijk doel (bv. afvallen). Je wordt als het ware elkaars maatje en gaat elkaar motiveren om vol te houden.
 • Indien nodig kun je tussentijds je vragen per mail aan me stellen.
 • Een afsluitende groepswandeling van anderhalf à twee uur. Tijdens deze wandeling ga je terugkijken en reflecteren. Wat ging goed? Wat was lastig? Heb je je doelen behaald? Zo ja, gefeliciteerd! Maar hoe ga je zorgen dat je op de goede weg verder blijft gaan? Zo niet, wat heb je nu nog nodig om ze wel te behalen? En je raadt het al: we sluiten uiteraard weer af met een kopje koffie of thee en hopelijk een hoop inspiratie en motivatie om het ingeslagen pad verder te bewandelen! 😉

Extra’s

Naast de wandelingen zelf ontvang je de volgende extra’s:

 • Een notitieboekje voor aantekeningen onderweg.
 • Tussentijdse wekelijkse inspiratiemail met tips, trics en ervaringen.
 • Een opdracht die je samen met een medewandelaar (jouw maatje binnen dit programma) gaat uitvoeren tijdens een zelf in te plannen wandeling.

Planning

 • Startwandeling
 • Afsluitende wandeling
 • In de tussenliggende weken plannen we in overleg de individuele wandelingen.
 • Je plant zelfstandig met je gekoppelde maatje een wandeling om de opdracht uit te voeren.

Investering

Dit alles krijg je voor 195 euro incl. BTW. Daarbij inbegrepen zitten alle bovengenoemde onderdelen gedurende vijf weken. Mogelijk kun je de kosten van dit programma (deels) vergoed krijgen bij je werkgever.

Door wie en waarom?

Je kunt op deze site meer over mij lezen, maar waarom heb ik nu juist dit programma ontwikkeld? Ten eerste heb ik veel interesse in gezondheid. Ik heb niet voor niets een opleiding in die richting gedaan en het is me altijd blijven boeien. Gezondheid is zo’n breed begrip en er zijn zoveel factoren die van invloed zijn op gezondheid. Dat maakt het reuze interessant, maar ook ingewikkeld. Ik heb zelf ervaren dat het heel belangrijk is om het begrip gezondheid holistisch te benaderen. Dat betekent dat je niet op één ding kunt focussen en dat het dan wel goed zit.

Iemand die eenzaam is loopt ook het risico minder te gaan bewegen en ongezonder te eten. De sociale gezondheid heeft invloed op de fysieke gezondheid, en andersom. Vaak zie ik om me heen mensen werken aan één onderdeel (noem het een goed voornemen). Meestal proberen ze dat ook nog eens in hun eentje te doen. Vaak lukt het hen niet om het vol te houden, omdat ze het niet op de juiste manier aanpakken. Daar wil ik verandering in brengen. Door een programma op maat aan te bieden waarin ruimte is voor die holistische benadering, wil ik mensen helpen om daadwerkelijk verandering te bewerkstelligen. Een programma waarin het gaat om dingen samen aanpakken (en ook de omgeving te betrekken). Ik wil inspireren, motiveren en mensen weer de power in zichzelf laten ontdekken. Daarom heb ik Walk ’n Health opgezet! 

Noot: het Walk ’n Health programma gaat door indien er minimaal 4 deelnemers zijn. De maximale groepsgrootte is 8, zodat er voldoende persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer is.

Deze website gebruikt koekjes. Je weet wel, chocoladekoekjes, roze koeken, gevulde koeken... Als je verder gaat op mijn website accepteer je het gebruik van koekjes.  Lees meer