Deze pagina is verouderd. Ga naar mijn nieuwe website www.babettedavinia.nl/maancirkel/

Maancirkel in Ede rond volle maan

Is een maancirkel iets voor jou? Het antwoord is ja als je:

 • je (opnieuw) wilt verbinden met jouw ware zelf, de ander en de natuur.
 • wilt leren leven met de cycli in de natuur (seizoenen, maancyclus etc.).
 • een diepere relatie met jezelf, je partner, kinderen, ouders en vrienden wilt.
 • je nieuwsgierigheid wilt erkennen en eren.
 • wilt ontdekken: wat betekent het nu om vrouw te zijn?
 • een proces van loslaten, herontdekken en omarmen wilt aangaan.
 • oude denkbeelden en patronen wilt herkennen en de werkelijk wilde vrouw in jezelf wilt ontmoeten.
 • eerlijk naar jezelf wilt kijken; naar je eigen kwaliteiten en talenten, maar óók naar je valkuilen en ‘minder leuke’ trekjes.
 • je eigen waarden wilt (her)ontdekken en van daaruit keuzes kunnen maken (en dus ook nee leren zeggen).
 • een vervullend, voldoening gevend leven wilt leiden.

Doe dan mee met de maancirkel voor vrouwen!

Meedoen met een maancirkel helpt de kracht van ‘sisterhood’ te herinneren en te ervaren. Je staat er niet alleen voor, wij vrouwen zijn ontzettend sterk en tegelijkertijd kwetsbaar. Binnen de cirkel is ruimte voor beide kanten. Je ervaart en leert dat het oké is om jezelf te zijn! Met alle schaduwkanten en minder leuke stukken in jezelf. Je leert je te verbinden met jezelf en de natuurlijke cycli. Wat doet het met je om met het ritme van de natuur mee te bewegen, in plaats van ertegen te vechten?

Wat gaan we doen tijdens de maancirkel?

 • Je raakt (weer) vertrouwd met de maancyclus en de invloed van de maan op jouw leven.
 • Sharing: jouw stem mag gehoord worden en tegelijkertijd mogen we luisteren naar de andere vrouwen. Wat doet het groepsproces met jou? We gebruiken alles als spiegel voor zelfreflectie. We bouwen onderling een vertrouwensband op, dus het is fijn als je vaker aansluit.
 • Het is ervaringsgericht: we gaan veel DOEN! Velen van ons zijn een kop zonder kip: we leven in ons hoofd. Tijdens de cirkels gaan we dat mooie lijf van ons weer aanspreken: door middel van beweging, geluid, visualisaties en energiewerk.
 • We gaan jouw creatieve vuurtje aanwakkeren! Creativiteit is voor veel vrouwen een beladen term, maar iedereen is creatief. Die creativiteit zit vaak verstopt onder een laag zelfoordelen. We gaan met elkaar onder die laag van oordeel graven.
 • We gaan aan de slag met verschillende archetypes van de vrouw, waardoor je meer en meer vertrouwd raakt met jouw eigen vrouwelijkheid. Je gaat leren wat het is om je volledige vrouw-zijn te ervaren en belichamen.
 • We gaan vertragen en onthaasten, maken een beweging terug naar de natuur. Maar soms komen we in actie, zoals een fikse storm soms nodig is om oud en dood materiaal los te rukken.
 • Samen gaan we je spirituele verlangen en dorst erkennen en een plekje geven, maar bovenal drinken we ook van de Bron via meditaties, visualisaties, beweging, creatieve verwerking en allerhande oefeningen.
 • De natuur en de verbinding met elkaar zijn daarin een spiegel en een methode om weer terug te komen bij onszelf, en daarmee óók bij de ander.

Waarom?

Mijn droom is dat ALLE vrouwen weten dat zij onvoorwaardelijk geliefd zijn en precies goed zoals ze zijn. Dat zij zich weer verbonden weten met zichzelf, de ander en de natuur. Dat zij mogen stralen en in hun kracht mogen staan. Ik wens dat iedere vrouw het beeld dat zij alle ballen in de lucht moet zien te houden laat varen en gedag kan zeggen tegen chronische stress/burn-out. Dus ook jij! Alle leeftijden zijn welkom vanaf 16 jaar.

Zo’n vrouw:

 • Voelt zich verbonden met zichzelf en de wereld om haar heen.
 • Weet zich innig geliefd en leeft bovendien vanuit die overtuiging.
 • Sprankelt en straalt.
 • Beweegt mee met de seizoenen.
 • Houdt van het leven.
 • Geniet van haar sensualiteit, seksualiteit, vrouwelijkheid en spiritualiteit.
 • Laat zich niet in hokjes stoppen, maar durft haar eigen pad te gaan.
 • Geeft óók ruimte aan de mannelijke energie in zichzelf.
 • Weet andere vrouwen op te zoeken om zich te blijven voeden. Of dat nu een vriendin/moeder/zus/dochter of coach is. Of dat nu 1-op-1 is of in een groep, via retraiteprogramma’s, festivals of workshops.

Misschien denk je: dat is een onhaalbaar ideaal. Klopt. Ik sprankel en straal net zo vaak niet als wel. Ik baal, ik ben chagrijnig, ik raak geïrriteerd. Het moge duidelijk zijn: ik ben mens, net als jij. Juist door dit soort gevoelens te erkennen in plaats van weg te stoppen komen we dieper tot onze kern. Onze lichte kant én onze schaduwkant. En we mogen ontdekken: ook met mijn schaduwkanten mag ik er zijn. Ben ik er geen minder mens om. Hoor ik erbij. Dat is zo helend en dat gun ik mezelf én ieder ander.

Praktisch

Running with the Wolves Maancirkel

De volle maancirkel zal -zoals de naam impliceert- wat meer naar buiten gericht en expressief zijn. We gaan de diepte in door middel van dans en beweging. Het is met name ervaringsgericht, veel doen. Je zou kunnen zeggen: we zitten in een hoge energie; de energie van de zomer, vuur, ovulatie. Embrace your inner Wild Woman! Je wordt uitgedaagd meer uit je comfortzone te gaan. We bewegen mee met de seizoenen, dus ook de jaarfeesten zullen aan bod komen.

Opzet

De maancirkel bestaat uit een cyclus van zes of zeven bijeenkomsten. De cyclus duurt dus zes/zeven maanden. In de winter is het in Ede, in de zomer in Lunteren. We komen iedere maand bij elkaar gedurende twee uur. Je kunt eenmalig aansluiten, of iedere keer. Het is echter wel heel fijn als je er in elk geval meerdere keren bij kunt zijn. Zo ontstaat er een vertrouwde groep en veilige bedding, waarbij we samen de energie vast kunnen houden. Mocht je later aan willen sluiten ben je uiteraard ook van harte welkom!

Running with the Wolves Cirkel Najaar/Winter 2023 Lunteren/Ede (let op: wisselende tijden en locaties!)
Donderdag 31 augustus 19-21u (Lunteren)
Zaterdag 30 september 14-16u Jaarfeestthema: Mabon (herfstequinox) (Lunteren)
Zaterdag 28 oktober 19-21u (Ede) Jaarfeestthema: Samhain
Maandag 27 november 19-21u (Ede)
Donkere maan: woensdag 13 december 19-21u (Ede)

Locatie

De maancirkels zullen in de wintermaanden plaatsvinden bij 30 ml in Ede (Oude Kerkplein 68, 6711 AZ Ede). Voor de cyclus in de zomermaanden gaan we naar buiten. We kunnen dan terecht bij Yoga Yuj aan de Lage Veldweg 18 (6741 JL) in Lunteren. In het geval van erg slecht weer is daar ook de optie om naar binnen te gaan, dus we zitten altijd goed!

Neem fijn zittende kleding, een yogamatje, meditatiekussentje of ook een dekentje mee om comfortabel te kunnen zitten. We zitten in principe op de grond in een cirkel, maar als het op de grond niet mogelijk of prettig is kan je natuurlijk altijd een stoel erbij pakken.

Kosten

Vanaf augustus 2023 is er voor iedere cirkel een vaste prijs van 25 euro per keer. Je ontvangt hiervoor van te voren een tikkie. De cirkel gaat door bij minimaal 4 vrouwen. Er is plaats voor maximaal 12 vrouwen.

Wil je eerst nog je vragen kwijt? Of meteen aanmelden? Stuur me een berichtje!

Wat vinden anderen?

Hoewel ik het in het begin heel spannend vond, voelde het uiteindelijk als thuiskomen. Er hing een hele fijne, warme en open sfeer. Ik heb voor het eerst sinds tijden weer voorzichtig durven bewegen op muziek. Door mezelf op alle fronten volledig over te geven aan het moment, ontstond er steeds meer een gevoel van rust, ruimte en vrijheid. Ik vond het heel bijzonder en fijn om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Natascha

Deze website gebruikt koekjes. Je weet wel, chocoladekoekjes, roze koeken, gevulde koeken... Als je verder gaat op mijn website accepteer je het gebruik van koekjes.  Lees meer