De schoonheid van de natuur is één van vele de redenen waarom ik wandelcoach ben geworden. Ik zal me nog even voorstellen, mijn naam is Babette Weel-Engelgeer. Ik houd ervan om buiten te zijn en houd me graag bezig met mensen. Geen mooiere combi te maken dan met mensen de natuur in te gaan en hen een steuntje in de rug te bieden op het pad dat ze willen bewandelen. Daar heb ik mijn missie van gemaakt!

wandelcoach Babette

Gezondheid

Gezondheid heeft me altijd al getrokken. In 2012 heb ik de BSc Voeding en Gezondheid afgerond en in 2015 de MSc Gezondheid en Maatschappij in Wageningen. Daarna ben ik twee jaar aan de slag gegaan in de gezondheidspromotie in Utrecht. Tijdens deze leerzame periode ben ik ook de opleiding TriA© wandelcoach gaan volgen. Want hoewel ik bezig was om ánderen te motiveren gezonder te leven, zat ik zelf veelal stil tijdens mijn werk. Ergens klopte er iets niet helemaal.

Stress en burn-out

Helaas ben ik door een burn-out en daarna een depressie tijdelijk even uit de running geweest. Ik weet dus goed hoe het is om constant dat gejaagde gevoel te hebben, op je tenen te lopen, door de bomen het bos niet meer te zien en ook gewoon te moe zijn om nog íets te willen doen. Die pagina uit mijn leven was niet erg rooskleurig, maar heeft er wel voor gezorgd dat ik nu ben waar ik ben. Ik heb het verlangen om anderen te inspireren, motiveren en helpen waar nodig. Later heb ik het deelcertificaat TriA© Stresscoach behaald. Toen was het tijd voor een nieuw hoofdstuk; het opzetten van mijn eigen wandelcoachpraktijk.

Wandelcoach

Nu combineer ik de inzichten die ik heb opgedaan tijdens mijn opleidingen al wandelend. Ik bied een luisterend oor en stel prikkelende vragen om je aan het denken te zetten. Wat wil je nu écht? Waar word jij blij van? Ik ga graag samen op pad om hier meer duidelijkheid in te krijgen! Sinds 2021 ben ik ook aangesloten bij het landelijke Liberi Coaching BV.

In het voorjaar van 2022 heb ik een zoontje gekregen en heb ik het moederschap mogen omarmen. Die kleine leert me nu al zoveel over mezelf! Na mijn bevallingsverlof ben ik langzaam aan weer begonnen met sporten, want dat doe ik erg graag. Ik houd verder van acteren, reizen, creatief bezig zijn, (bewust en duurzaam) wildplukken en ik verslind aardig wat boeken. Daarnaast heb ik interesse in geloof, religie en spiritualiteit. Zingeving kan dus zeker ruimte krijgen binnen de wandelcoaching. Neem gerust contact met me op!

Deze website gebruikt koekjes. Je weet wel, chocoladekoekjes, roze koeken, gevulde koeken... Als je verder gaat op mijn website accepteer je het gebruik van koekjes.  Lees meer