wandelcoach natuur inspiratie wandelen groen

Podcast avontuur

De afgelopen paar maanden heb ik me bezig gehouden met het maken van podcasts met inspiratie voor tijdens ‘n blokkie om. Toen de coronacrisis in vol ornaat losbarstte en alles ineens dicht ging, dacht ik bij mezelf: wat nu? Ik ben net (nog geen drie maanden eerder) gestart als ondernemer. Bovendien had ik plannen en mooie samenwerkingen op de agenda staan. Ik had er zin in! En toen ineens kwam alles tot stilstand. Of het was in ieder geval niet helemaal verantwoord om door te gaan met mijn groepsactiviteiten.

Tijdens een wandeling bij mij in de buurt kwam ineens het idee op om mensen toch te kunnen inspireren, maar dan op afstand. Even geen themawandelingen, maar podcasts! Inmiddels ben ik 42 podcasts verder. Dat zijn evenzoveel pagina’s in Word, want ik typ de tekst die ik wil vertellen van tevoren uit. Het is inmiddels een schat aan inspiratie, motivatie, prikkelende vragen, overwegingen en uitdagingen geworden.

Lessen voor de ander én voor mezelf

Als ik terugkijk was het voor mijzelf ook een hele leerzame tijd. Ik koos mijn onderwerpen natuurlijk niet zomaar. Ik koos dingen uit die mijzelf inspireerden, of waar ik zelf mee worstelde, of nog steeds mee worstel. Het idee om een podcast te gaan maken ontstond spontaan. In mijn enthousiasme bedacht ik dit tot 1 juni te gaan doen. Ik had echter bij lange na nog geen idee waarmee ik die podcasts allemaal zou gaan vullen. Twee weken na de start dacht ik: help, ga ik wel genoeg inspiratie vinden om het tot 1 juni vol te houden?

Terugkijkend had ik daar helemaal niet bang voor hoeven zijn. Die inspiratie kwam vaak vanzelf, door iets dat ik las in de krant, in een boek, op social media, of iets dat ter sprake kwam in een gesprek. Enkele ondernemers en organisaties waren ook enthousiast om een bijdrage te leveren. Soms kreeg ik inspiratie van de luisteraars zelf die iets met me deelden. Het maken van die podcasts voelde dus een beetje als een innerlijke reis, die ik toevallig opnam en met mensen deelde.

Interviews

Het bijzondere was dat de Gelderlander mijn initiatief van de podcast oppikte. Over de telefoon hadden we een interview en er is een artikel over geschreven. Toen ging het balletje eigenlijk rollen: een redactielid van het tijdschrift Linda had het artikel in de Gelderlander gelezen en belde mij voor een interview over de voordelen van wandelen én over tijd doorbrengen in de natuur. Dat leverde veel lezers op, waaronder iemand van de Hartstichting die mij vroeg een bijdrage te leveren aan hun komende Hartchallenge. Dat heb ik inmiddels gedaan en nu is het even afwachten wanneer dat online komt (het blijft nog even een verrassing wat het precies is!). Toen kreeg ik een mailtje van BDUmedia, uitgever van tientallen kranten, nieuwssites en vakbladen. Of ik een interview wilde doen…

Lichtpuntjes

Ondanks de vervelende gevolgen van de coronacrisis, gebeuren er voor mij dus ook veel positieve dingen. Het heeft nog niet tot nieuwe klanten geleid (en dus inkomsten waarmee ik de huur kan betalen), maar een beetje meer naamsbekendheid kan nooit kwaad! ? Plus, deze media-aandacht geeft me veel energie. Ik heb wat te vertellen en er wordt naar geluisterd, wow! Het geeft me het zelfvertrouwen om door te gaan op het pad dat ik ben ingeslagen. Ik ben dankbaar dat ik -naast mijn praktische wandelcoachopleiding bij Wandelcoach Nederland- ook een wetenschappelijke achtergrond heb in de gezondheidswetenschappen.

De invloed van de sociale en fysieke omgeving op gezondheid vind ik een heel interessant onderwerp. Ik heb daar op de universiteit zelfs een vak in gehad en kennis van toen neem ik mee in mijn ‘practice’ van nu. Dus ondanks de financieel onzekere periode waarin ik (en vele andere ondernemers met mij) me bevind, voel ik me toch goed en hoopvol. “Tel je zegeningen” lukt me nu aardig goed. Ik hoop dat jij als lezer ook de lichtpuntjes kunt zien in de situatie waarin je je nu bevindt. En vind je dat toch lastig, kom eens met me wandelen. De natuur, én ik als coach helpen je graag verder!  

P.s. In de komende periode ga ik weer themawandelingen doen! Daarnaast ben ik bezig met de organisatie van een creatieve workshop in de natuur, samen met een kunstenares uit Ede. En tot 30 juni: als je je aanmeldt voor een individueel traject of losse coachingswandeling, krijg je nu 50% korting op één sessie! Alle info over de individuele trajecten vind je hier.

Podcasts, Interviews en Andere Lichtpuntjes
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt koekjes. Je weet wel, chocoladekoekjes, roze koeken, gevulde koeken... Als je verder gaat op mijn website accepteer je het gebruik van koekjes.  Lees meer